De organisatie van de Lichtjesparade is op zoek naar vrijwilligers voor achter de schermen; kapsters, grimeurs, visagisten, beveiligers en mensen die willen helpen in de catering. ‘We willen een professioneel en sfeervol event neerzetten voor jong en oud’, zegt mede-organisator Denise Dobber.
De Lichtjesparade vindt plaats op 14 december van 19.00 tot 20.00 uur en is onderdeel van Lelystad geeft licht. Ruim honderd prachtig uitgedoste figuranten, begeleid door dansers, muzikanten en praalwagens trekken door het Stadshart. De parade start in de Stadhuisstraat en eindigt op de Agorahof, waar mensen na afloop kunnen genieten van een spetterende eindshow.

De voorbereidingen van de Lichtjesparade zijn in volle gang. Praalwagens krijgen een lik verf, de kostuums worden voorzien van lichtjes en 120 acteurs en dansers repeteren onder leiding van een professionele choreograaf. ‘Wat mensen kunnen verwachten? Steltlopers, vuurspuwers, elven, trollen, Minions, Olaf en heel veel prinsessen’, vertelt Denise enthousiast.

Vrijwilligers die achter de schermen willen helpen worden gevraagd om op 14 december aanwezig te zijn en een briefing bij te wonen, waarin de taken worden verdeeld. ‘Het is hard werken, maar het is ontzettend leuk om een bijdrage te leveren aan een bijzondere productie als deze. Samen maken we er een groot succes van!’

Tijdens Lelystad geeft licht slaan verschillende partijen in Lelystad de handen ineen om van december een warme, gezellige en liefdevolle maand te maken met veel lichtjes. De Lichtjesparade wordt mede mogelijk gemaakt door Lelykracht en VSBfonds. VSBfonds ondersteunt onder andere projecten die ervoor zorgen dat actieve burgers zich inzetten voor elkaar en voor hun omgeving.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.lichtjesparadelelystad.nl