De route van de LichtjesParade is bekend. De parade van ruim honderd prachtig uitgedoste figuranten, begeleid door dansers, muzikanten en praalwagens start op donderdag 14 december om 19.00 uur in de Stadhuisstraat. Via het Stadhuisplein en de Wissel trekt de parade naar het eindpunt: het Agorahof.

‘Op de Agorahof worden Lelystedelingen getrakteerd op een spetterende eindshow. Een tipje van de sluier? Het Lelystadse bedrijf Love4Lasers organiseert de eindshow en zorgt voor een unieke afsluiting van het jubileum van onze stad´, vertelt Anne Veldkamp van City Marketing Lelystad.

De organisatie roept mensen op om de LichtjesParade in de winkelstraten en het Stadhuisplein te bewonderen of mee te lopen met de verlichte parade. Zodra de LichtjesParade is afgelopen begint de eindshow op het Agorahof.

‘We zetten een professioneel en sfeervol event neer voor jong en oud’, zegt LichtjesParade bestuurslid Denise Dobber. ‘We zouden het fantastisch vinden als iedereen Kerst met ons komt vieren en dat we samen een fantastisch terugkomend evenement kunnen neerzetten voor Lelystad. Lelystad geeft licht en dat zal de parade zeker uitstralen!’

Tijdens Lelystad geeft licht slaan verschillende partijen in Lelystad de handen ineen om van december een warme, gezellige en liefdevolle maand te maken met veel lichtjes. De LichtjesParade wordt mede mogelijk gemaakt door Lelykracht en VSBfonds. VSBfonds ondersteunt onder andere projecten die ervoor zorgen dat actieve burgers zich inzetten voor elkaar en voor hun omgeving.