Lelystad geeft licht schitterend succes

Lelystad werd deze maand voor de zevende keer omgetoverd tot een sprankelende stad vol sfeervolle activiteiten. Met 16 activiteiten was er ontzettend veel te doen tijdens deze editie van Lelystad geeft licht. Lelystad kan terecht met trots terugkijken op deze maand van sfeer en saamhorigheid.

Schitterend Stadshart
Het Stadshart van Lelystad werd tijdens Lelystad geeft licht vrolijk verlicht met allerlei versieringen. Het kerstevent op 15 december was dan ondanks het slechte weer een gezellige, warme ervaring. Honderden kerstmannen, kerstvrouwen en kerstkinderen renden tijdens het kerstevent door Lelystad. Dat waren de kerstmannen van De Rotary Santa Run natuurlijk! Vervolgens zijn er zo’n 5000 blauwe kerstmutsen uitgedeeld in het Stadshart. Met duizenden blauwe roodverlichte kerstmutsen werd de LichtjesParade vol verwachting opgewacht door de inwoners van Lelystad. Het Stadshart stond vol en dankzij de 62 vrijwilligers en 150 dansers was de LichtjesParade dan ook weer een groot succes. Ook werden er in de Flevomeer Biliotheek een aantal gezellige activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld Joris’ Kerstboom en voorlezen onder de kerstboom op 18 december.

Vrolijk Lelystad
Ook de muziek liefhebber werd tijdens Lelystad geeft licht niet teleurgesteld. Met activiteiten als Zingen in Lelystad, Kerstevent Lelystad, Top 2000 Live Band en het KinderKERST popconcert beleefde iedereen een leuke, muzikale tijd in Lelystad.
Ook de Kerstman heeft verschillende keren een bezoekje gebracht aan Lelystad. Op 14 december stond hij in Batavia Stad Fashion Outlet, op 15 december bezocht de Kerstman Palazzo en op 24 december was hij te vinden in het Stadshart bij de entree van IClicks.

Lelystad verwarmt
Verspreid door heel Lelystad werden verschillende sfeervolle activiteiten georganiseerd. In Batavia Haven bijvoorbeeld kwam de Kerstman op bezoek en werd zeilschip Bounty feestelijk verlicht en opengesteld voor publiek. Op Bounty kon men doneren voor de stichting One Fine Day. Voor de kleintjes was er een Lichtjeswandeling in de Oostvaardersplassen waar alle deelnemers met zelfgemaakte lampionnen een spannende wandeling hebben beleeft. In Natuurpark Lelystad was er een nachtwandeling georganiseerd van 23:00 tot 00:30. Wandelaars beleefden hier een heel ander Natuurpark. Deze wandeling was volledig uitverkocht.

Tot volgend jaar
Heb je een activiteit gemist? Er zijn tijdens ‘Lelystad geeft licht’ van meerdere activiteiten foto’s gemaakt. Houd www.lelystadgeeftlicht.nl/foto in de gaten voor leuke foto’s en sfeerbeelden van de verschillende activiteiten.