Lelystad straalt in december

In december is het weer zover: tijd voor Lelystad geeft licht! Warm je tijdens de donkere dagen lekker op met sfeervolle activiteiten in Lelystad. Van de Santa Run en Lichtjeswandeling tot een spectaculaire parade. Na het succes van voorgaande jaren slaan verschillende partijen de handen wederom ineen om een hartverwarmend evenement te verzorgen.

Vertrouwde activiteiten
De Rotary Santa Run staat dit jaar weer op de planning. Zoals elk jaar rennen en wandelen kerstmannen, -vrouwen en -kinderen voor het goede doel, dit jaar op zondag 15 december in het Stadshart. Op 20 december gaan kinderen weer aan de slag met het maken van lampionnen. Vervolgens maken ze met de mooie zelfgemaakte lichtjes een spannende, sfeervolle wandeling in het donker door de Oostvaardersplassen.

Lichtjes in de donkere dagen
Op 14, 21 en 28 december geeft de markt licht in het Stadshart. Marktkramen worden sfeervol verlicht en er wordt een attentie uitgedeeld. De 15e van december vindt Kerstevent Lelystad van 12:00 tot 18:00 uur plaats en is het Stadshart een warm en stralend paradijs. Met livemuziek op het Agorahof is Kerstevent Lelystad een mooie opwarmer voor de LichtjesParade. Elk jaar weer het hoogtepunt van Lelystad geeft licht, een muzikale tocht door het hart van Lelystad. Dit jaar vindt de LichtjesParade plaats op 15 december van 17:30 tot 19:00 uur. Tijdens de LichtjesParade kijkt het publiek haar ogen uit naar sprankelende dansers en muziekwagens. Voor meer lichtgevend genot kan men terecht op het schip ‘Bounty’ in Bataviahaven. De Bounty wordt feestelijk verlicht en wordt opengesteld op 21 december van 17:00 tot 22:00 uur, natuurlijk worden bezoekers gegroet met een lekker drankje.

Maand van warmte
Op zoek naar de warme kerstsfeer? Van 6 tot en met 24 december is Joris’ kerstboom in de Flevomeer bibliotheek. Bezoekers hangen hier foto’s van personen die bijzonder voor ze zijn in de kerstboom en delen hun warme herinneringen met andere bezoekers, misschien heeft iemand een soortgelijk verhaal? Vrienden maken hoort bij de donkere dagen. Kijk op 21 december in Corneel terug op het jaar met de Top 2000 Live Band. Genieten van muziek samen met vrienden is een echte aanrader. Ook voor kinderen is er genoeg te doen tijdens Lelystad geeft licht. Op 15 december bezoekt de Kerstman Palazzo met zijn arrenslee. Kinderen proeven hier de kerstsfeer en als ze het lief vragen kunnen ze zelfs met de Kerstman op de foto. Twee weken later op 29 december vindt het Palazzo Winterfeest plaats, met verschillende activiteiten voor kinderen van 12:00 tot 17:00 uur.


Programma
Meer weten over Lelystad geeft licht? Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.lelystadgeeftlicht.nl. Voor sommige programmaonderdelen wordt een vergoeding gevraagd. Ook deze informatie is terug te vinden op de website.