Zesde editie ‘Lelystad geeft licht’ sprankelend succes

Voor de zesde keer werd Lelystad tijdens de december maand omgetoverd tot een ware lichtbron tijdens het ‘Lelystad geeft licht’ evenement. Een grote hoeveelheid activiteiten verspreid door heel Lelystad hebben er samen voor gezorgd dat Lelystad met trots terug kan kijken op een succesvolle en hartverwarmende periode.

Sfeervol Stadshart
Met verschillende kerstmarkten en het Kerstevent 2018, met als onderdeel de LichtjesParade, was het tijdens ‘Lelystad geeft licht’ een gezellige drukte in het Stadshart. Extra koopmomenten aangekleed in de Kerstsfeer zorgden samen met alle culturele activiteiten voor een mooie afwisseling voor de Lelystedeling en de bezoeker van buitenaf. De verschillende voorstellingen en optredens in de Kubus, Agora Theater en theater Posa in de Kempenaar waren een mooie en kunstige aanvulling op het geheel.

LichtjesParade straalde voor de vierde keer
Ruim 150 dansers en danseressen hebben samen met meer dan 50 vrijwilligers op 16 december gezorgd voor een sprankelende LichtjesParade. De praalwagens in verschillende thema’s zorgden voor een spectaculaire show voor de ruim 8000 bezoekers. Voorafgaand aan de LichtjesParade werden er door City Marketing Lelystad een kleine 8000 Kerstmutsen met lichtjes uitgedeeld waardoor het publiek voor een schitterend geheel zorgde.

Activiteiten door heel Lelystad
Ook buiten het Stadshart werd er veel georganiseerd tijdens ‘Lelystad geeft licht’. Batavia Haven werd in het weekend van 15 en 16 december volledig in de Kerstsfeer gezet. De Rotary Santa Run trok een hoop bekijks en was met ongeveer 350 deelnemers ondanks het koude weer wederom zeer geslaagd. De Lelystadse Kerstmarkt die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, werd ook druk bezocht. Het publiek genoot van een ruim aanbod aan kraampjes en lekkernijen. In de laatste dagen was een andere uitblinker de Lichtjeswandeling Oostvaardersplassen. Vele bezoekers, waaronder een hoop gezinnen, liepen de door Staatsbosbeheer uitgezette route over het Oostvaardersveld. Bij meerdere activiteiten verzorgde City Marketing Lelystad de inmiddels beroemde ‘Lelystad geeft licht’ kerstmutsen, in totaal zijn er 14.000 mutsen uitgedeeld.

Terugkijken
Heb je een activiteit gemist? Er zijn tijdens ‘Lelystad geeft licht’ van meerdere activiteiten foto’s gemaakt. Houd www.lelystadgeeftlicht.nl/foto in de gaten voor leuke foto’s en sfeerbeelden van de verschillende activiteiten. De winnaar van de ‘Lelystad geeft licht’ fotowedstrijd wordt bekend gemaakt op 8 januari 2019 via de facebookpagina van Lelystad. Inzenden kan nog tot 31 december 2018, dus wees er op tijd bij om kans te maken op een Lelypas met een tegoed van €100,-.